Огірки в бочці з медом
Огірки в бочці з медом — це наш перевірений сімейний рецепт
Огірки в бочці зазвичай готують ті, хто живе в приватному будинку. Сучасний міський мешканець навряд чи буде солити огірки бочками у квартирі. Зазвичай бочкові огірки ми купуємо в магазині чи на базарі. Але спробувавши засолити огірки в бочці з медом, ви побачите, наскільки вони смачніші. Якщо ви живете в квартирі, і все ж таки хочете засолити огірки бочці з медом, радимо купити дубову діжку на 10 літрів.
Що необхідно, щоб засолити огірки у бочці з медом?
Інгредієнти:
- Огірки — 20 кг.
- Вода — 10 Літрів (розсіл).
- Мед — 100 г.
- Часник — 2-3 шт. (головка).
- Сіль – 600 Грам (на 10 л води).
- Парасольки кропу — 500-600 г.
- Хрон листя — 300 г.
- Корінь хрону — 1 шт.
- Перець горошок — 30 г.
- Лист смородини, вишні, дуба — 100 г.
- Гострий червоний перець — 3 шт.
Рецепт: Огірки в бочці з медом
Як заквасити огірки в дубовій бочці з медом у домашніх умовах. Квашені огірки в діжці виходять дуже смачними і хрусткими. Рецепт дуже простий.
- Помити та замочити огірки у холодній воді на 5 годин, змінюючи воду. За цей час зазвичай заготовляються прянощі, готується бочка або діжка.
- Бочку перед використанням потрібно добре помити звичайною водою без миючого засобу (за потреби можна скористатися харчовою содою). Після цього наповнити бочку водою щоб вона не протікала. Після цього пропарити окропом, щоб позбутися непотрібних бактерій.
- Стінки діжки натерти часником (попередньо натиснути пресом, щоб була кашка).
Застелити дно та бічні стінки листям хрону.
Підготувати розсіл: закип’ятити воду, додати сіль (на 10 літрів води 600-650 грамів великої не йодованої солі), лавровий лист, 5 горошин — запашний і 20 шт — чорний перець горошком, насіння гірчиці. Коли маринад стане теплим, розчинити у ньому 100 г меду. - На дно кадушки викладаємо перший шар спецій (листя вишні, листя дуба, листя смородини, часник, естрагон, парасольки кропу, трохи свіжого перцю гострого, корінь хрону).
- Потім розставляємо огірки «солдатиками».
- Потім знову шар спецій.
- І знову шар огірків.
- Продовжуємо так доти, доки не закінчаться огірки чи місце у бочці.
- Заливаємо остиглим розсолом.
- Накриваємо кружком, ставимо гніть і залишаємо бочку при кімнатній температурі доти, поки не почнеться молочно-кисле бродіння (такі дрібні білі бульбашки, що піднімаються з дна кадушки) і потім забираємо в прохолодне місце.
Через місяць або раніше можна починати поглинати цю смакоту під смажену картоплю та напої!
Опис приготування огірків бочці з медом
Огірки в бочці потрібно укладати дуже щільно, якщо велика бочка, то листя зелені і приправ укладають на декількох рівнях. Чим щільніше ви покладете огірки, тим якіснішими вони будуть. Це пов’язано з утворенням молочної кислоти, огірки не повинні розм’якнути і розкиснути. Прийнято укладати огірки вертикально носиком донизу.
Для чого використовувати мед при засолюванні огірків?
- Мед має виражений смак і аромат, тому огірочки будуть дуже смачними.
- Мед за консервуючими властивостями не поступається яблучному та винному оцту.
Чому не виходять огірки бочковим способом засолювання?
Багато відгуків щодо того, що не виходять солити огірки в бочці.
-
- Справа в тому, що треба накривати марлею, а потім гнітом. Цю марлю і гніт потрібно промивати хоча б раз на тиждень і обдавати окропом.
- Друге правило — солимо огірки на місяць, що росте, приблизно на 5 місячний день.
- Щоб отримати смачні та хрумкі солоні огірочки, необхідно використовувати тільки свіжозірвані молоді плоди розміром до 10 см. Якщо у вас огірки різного розміру, на дно укладаються найбільші.
Солили огірки у бочці з медом за вашим рецептом минулого року. Насолили стільки, що вистачило до травня. Огірки вийшли смачні. Варто відзначити, що інгредієнти підібрані у хорошому кількісному співвідношенні.
Зробили за вашим рецептом. Дякую!